
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajec (veľkosť M-L), 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc hrubej múky, 1 lyžica vody (prípadne mlieka), 1 lyžička oleja, 1 prášok do pečiva, 2x želé na tortu (od Dr. Oetker), ovocie - podľa chuti.
POSTUP PŘÍPRAVY
rozdelíme si žĺtka a bielka. Žĺtka zmiešame s cukrom, pridáme múku, vodu, olej, prášok do pečiva a dobre zmiešame. Vyšľaháme si bielka a jemne zamiešame do žĺtkovej zmesy a dáme piecť.
Po dopečení necháme vychladnúť.
Spravíme si želatinu - podľa návodu: 2 želatiny zmiešame s 5 lyžičkami cukru + 0,5l vody (keď dávam konzervované ovocie, tak pridávam aj štavu z pohára) a necháme zovrieť, povaríme 1 minutu, trochu necháme vychladnúť. Na korpus si naukladáme ovocie podľa chuti a zalejeme želatinou. Necháme stuhnúť.
Vyskúšané ovocie: Mrazený mix, jahody, ríbezle, čučoriedky.. zavárané ovocie: višne, broskyne na obrázku.
![]() |
ešte jedna |