Cestovinový šalát s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g cestovín (najlepšie penne) 500 g kuracích pŕs čínska kapusta (podľa chuti), najlepší pomer je koľko uvarených penne toľko kapusty 1 konzerva sladkej kukurice grilovacie korenie soľ šľahačková smotana (Rajo - 250 ml) črievkový syr 10-15 dkg údeného syra 1 trojuholník nivy

POSTUP PŘÍPRAVY

Cestoviny uvaríme podľa návodu, pridáme pokrájanú čínsku kapustu, sladkú kukuricu, opečené kuracie prsia (nakrájame na kocky a opečieme so soľou a grilovacím korením) a syrovú omáčku.
Syrovú omáčku si pripravíme tak, že do hrnca vylejeme šľahačkovú smotanu, pridáme črievkový syr a nastrúhaný údený syr a nivu. Miešame kým sa všetko nespojí do omáčky - nesmie sa variť. Necháme trochu vychladnúť a ešte trochu teplé vylejeme na cestoviny. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a podávame. V chladničke šalát veľmi stuhne, takže ak vám zostalo aj na druhý den môžete si ho v mikrovlnke zohriať a nechať vychladnúť pri izbovej teplote...chutí rovnako dobre. Dobrú chuť:-) Dara R.