Vynikajúce kokosové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

45 dkg kryštálového cukru * 3 celé vajíčka * 12 dkg margarínu * 4 lyžice medu * 2 ¼ dcl mlieka * 57 dkg hladkej múky * 1 prášok do pečiva * KRÉM: 1 hera * 10 PL mlieka * 38 dkg práškového cukru * 3,5 dkg kakaa * trocha rumu * NA VRCH: hrubá vrstva kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

VJ. (Veľmi jednoduchý).

1. Vajíčka vymiešame do peny s cukrom. Ak ste kúpili vajíčka veľkosti S, pridajte ešte jedno, ako ja na fotke. Manžel kúpil asi najmenšie vajcia na svete, aj prepelica má väčšie od tých, čo sa usalašili v našej chladničke.
2. Do vymiešanej peny pridajte 4 lyžice medu,
3. rozpustené maslo,
4. a vymiešajte do penista.
5. Potom pridajte múku, mlieko,
6. ... a nakoniec, ako to býva zvykom, prášok do pečiva.
7. Capnite na vymastený a múkou posypaný plech, porozotierajte, a upečte. Nakoľko som piekla veľa zákuskov naraz a mám z toho mišung, nepamätám si, ako dlho som ho piekla, ale matne sa mi vynára krátkych 15 minút.
8. Krém je veľmi jednoduchý. Do peny vyšľaháme samotné maslo, pridáme práškový cukor,
10. ...... mlieko..... Ideálne by bolo, keby malo mlieko izbovú teplotu a pridávajte ho veľmi opatrne, lyžica po lyžice a dobre premiešavajte. Tu sa nikam neponáhľajte, tekutina rýchlo naliata do tuku by Vaše dielko pokazila a suroviny by sa oddelili a krém by vypadal ako zrazený (resp. raz zjedený).
11. Primiešajte lyžicu kakaa a krém ešte trocha vyšľahajte......
12. .... aby sa rozpustili hrudky kakaa.
13. Korpus by mal byť už vychladnutý a ak nie je, tak si ešte dajte cigaretku, resp. kávu a trpezlivo čakajte.
14. Na korpuse zrežte všetky kraje - budú 4, a nezjedzte ich. Z nich urobíme jednoduché guľky - ktoré by sa volali trebárs Gule z odrezkov. (Mimochodom, urobila som niekoľko guliek, zjedli sa absolútne všetky v rekordne krátkom čase a všetci pýtali recept, tešili sa výborným nepečeným guľkám, ale iba my vieme, že guľky sú vlastne v základe pečené. Technický postup, čo som ďalej urobila s odrezkami, uverejním hneď po tomto recepte a všetkých omáčkach s ním spojenými)
15. Cesto rozdelíme na ROVNAKÉ tri časti. Naozaj som to merala pravítkom, aby boli rovnaké na chlp.
16. Prvý plát položíme na tácku, ktorá sa nám zmestí do chladničky, natrieme vrstvu krému a pokračujeme ďalej.
17. Druhá časť pokračovania.
18. Tretia časť pokračovania.
19. Štvrtá časť pokračovania.
20. Celý zákusok ponatierame zvyšným krémom, uhladíme a posypeme hrubou vrstvou kokosu.
21. Takto vyzerá kusisko kokosových rezov, sú naozaj vynikajúce.
22. A tu je moja krásna spokojná asistentka a bambuľka v jednej osobe.