
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Palacinky: pol hrnčeka hladkej múky, pol hrnčeka mlieka, 1čl bazalky, sol
Plnka: Klobáska, oregano, granulový cesnak, 1pl kečupu, cibuľa
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvedené množstvo je na 2 kusy. Ak niekto chce, môže k plnke pridať aj mrazenú zeleninu a slaninku. Celá príprava aj s umytím riadu trvá pol hodinu. AKo príloha zemiaky na všetky spôsoby :-)
![]() |
Všetko čo poterbujeme na palacinku vymiešame. |
![]() |
Upečenú palacinku necháme vychladnúť. Plníme ju tak, aby strana, kde je viac vidieť bylinky ostala vonku. |
![]() |
Nakrájame si cibuľu a klobásku / poprípade aj iné mäsko/ a necháme ich opekať sa na oleji. Postupne pridávame granulový cesnak, oregano a majoránku, PO chvíli pridáme cca 1 polievkovú lyžicu kečupu a celé necháme bublať cca 2 - 3 minútky, potom odstavíme z ohňa. |
![]() |
Zmes vložíme do stredu palacinky. Vezmeme protiľahlé strany a spojíme ich špáratkami, aby sa nám palacinka neotvárala. Ne jeden mešec stačia 2. |
![]() |
Vezmeme zelenú vňaťku z cibuľky. Jeden kniec zapichneme do špáradle a popod zvyšné placinku stiahneme. Vňať upevnýme zapichnutím do )dalšieho špáradla. Ak je možnosť, môže sa posypať syrom a dať zapiečť do trúby. |