VYNIKAJÚCE LOKŠE S MAKOM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg zemiakov, 300g hladkej múky, soľ, 50g husacej masti, 150g maku, 60g práškového cukru, 1 lyžica masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky si deň vopred uvaríme.Ošúpeme a postrúhame, pridáme múku /všetky prísady musia byť odvážené presne, aby lokše neboli tvrdé/ a soľ.Vypracujeme hustejšie cesto.Rozšúlame na valecs priemerom 5cm.Potom valec pokrájame na kolieska hrubé 1až 1,5cm a z koliesok vyvaľkáme tenké placky, ktoré pečieme priamo na platne /ja robievam na teflónovej panvici /. Upečené lokše pomastíme z jednej strany rozohriatou masťou, posypeme zomletým makom s cukrom, pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme.Tieto lokše sú veľmi jednoduché.