
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
tekvica, hladká múka, soľ, čierne korenie mleté, 3 strúčky cesnaku, cibuľa, 2 vajcia, čerstvá petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
1.tekvicu ošúpeme a nastrúhame
2.pridáme cibuľu nastrúhanú alebo nakrájanú, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie poďla vkusu, vajcia. 3.pridáme múku aby vznikla kaša a nakoniec petržlenovú vňať
4.placky vyprážame na bravčovej masti do zlatista
5.podávať možeme samostatne alebo k akémukoľvek mäsku, odporúčam ešte sa zbaviť prebytočnej mastnoty pomocou papierovej kuchynskej utierky, dobrú chuť
![]() |
1.takto by mala vypadať zmes na placky |
![]() |
2.vyprážame |
![]() |
3.pekne do zlatista |
![]() |
4.pripravené na zjedenie :) |