Jablková štrúdľa s pudingom z lístkového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca 1,5 kg jabĺk, lístkové cesto /3 "nohy" z 1,5 balenia/, škorica alebo škoricový cukor - práškový cukor - med /podľa chuti/, akýkoľvek puding /ja som použila do "každej nohy" iný - vanilkový, čokoládový, karamelový/, vajíčko na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:
Jablká ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme cukor, škoricu alebo škoricový cukor, med - všetko podľa chuti, premiešame a necháme odstáť, kým si klasicky vyvaľkáme lístkové cesto na hladkou múkou vysypanej podložke alebo doske. Z jabĺčok vytlačíme šťavu /ale nie tak, aby boli úplne suché/, naukladáme ich na cesto a posypeme surovým práškovým pudingom /ten sa v rúre potom uvarí v jablkovej šťave/. Kraje cesta zahneme dovnútra, zrolujeme, preložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v horúcej rúre pri 180 stupňoch cca 25 minút. Dobrú chuť!

Nastrúhané jabĺčka premiešame so škoricou alebo škoricovým cukrom, práškovým cukrom a medom - podľa chuti.
Šťavu z jabĺk vymačkáme, ale tak, aby nezostali úplne suché a posypeme pudingovým práškom. Kraje zahneme a zrolujeme.
"Nohy" preložíme na plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a vložíme na cca 25 min. do horúcej rúry. Pečieme pri 180 stupňoch.
Upečené a voňavé "nožičky" necháme vychladnúť a podávame. Prajem dobrú chuť!