Jablkový koláč s pudingom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie lístkového cesta, 1 väčší balík piškót (necelý), cca 1kg postrúhaných vyšťavených jabĺk, cukor, vanilkový cukor, mletá škorica, 1liter mlieka, 2 vanilkové pudingy(prášok), 1 vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi chutný a celkom rýchlo aj urobený koláč a možno ho aj mnohí poznáte.
Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme 2 cestá na rozmer plechu. Plech netreba ničím potierať, len tam rovno šupneme prvé cesto, na neho poukladáme piškóty (aby vsiakli prebytočnú šťavu z jabĺk), na ne ochutené jablká a na jablká vylejeme klasický podľa návodu uvarený vanilkový puding ( kľudne horúci a odporúčam dať do neho vanilkový cukor). Na puding položíme druhé cesto. To potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180° asi pol hodinku.... Dobrú chuť! :)
P.S:: množstvo cukru neudávam, každý si dá podľa chuti, lebo predsa každé jablko chutí ináč a každý má rád ináč sladké :-)