
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g mascarpone syra, QuimiQ, 2 šľahačky v prášku, dlhé cukrárenské piškóty-ja som použila veľké balenie SAVOIARDI, 3 vajíčka, 150g kryštáľového cukru, káva, amaretto popríp. iný koňak/rum, želatína v prášku, mlieko,smetafix
POSTUP PŘÍPRAVY
Dáme šľahať vajíčka s cukrom, vo väčšej miske si zmiešame mascaropne s QuimiQ-om. Keď sú vajíčka dobre vyšľahané, zmes vylejeme do misky s ostatnými ingredienciami, dobre premiešame. Medzitým si do menšieho pohárika najeleme asi deci mlieka, dáme zohriať do mikrovlnky, vysypeme želatínu v prášku a necháme nabobtnať. Občas premiešavame, aby sa dobre rozpustila. Pripravíme si plech s vyšším odnímateľným okrajom alebo inú dezertnú misku. Piškóty jeden po druhom namáčame v teplom mlieku, do ktorého sme pridali nessku alebo presso kávu a alkohol. Ja pridávam ešte cappuccino alebo kávu 3v1, piškótom to dodá ešte lepšiu chuť :) ukladáme ich jeden vedľa druhého až vytvoríme vrstvu na spodku nádoby. Medzitým si dáme šľahať 2 šľahačky v prášku s 300 ml studeného mlieka. Pridáme smetafix, primiešame do zmesi. Primiešame aj želatínu rozpustenú v mlieku, ktorú prelejeme cez sitko-aby sa nám do krému náhodou nedostali hrudky. Premiešame a navrstvíme na piškóty, aby boli pekne zakryté. Opakujeme ďalšiu vrstvu piškót. Navrstvíme zvyšný krém, zarovnáme. Posypeme horkým kakaom, uložíme do chladničky najmenej na 5 hodín(najlepšie cez noc).
Dobrú chuť!:))