Kuracie stehná na masle so šampiónmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
potrebujeme: kuracie stehienka horné /môže byť aj kura naporcované/, 1 veľká cibuľa, 1/2 masla /pravého/, 1 plechovka šampiónov, soľ, mčk ...na zahustenie trocha solamylu
POSTUP PŘÍPRAVY
...tento receptík mám od svojej maminy,...chcem sa podeliť o tento recpetík nakoľko je to veľmi jednoduchý recept s minimom ingrediencii s lahodnou maslovou chuťou...no proste niečo úžasné aspoň u nás to má zaručený úspech...
 |
...takže kuracie stehná si narežeme tesne vedľa kosti, aby sa nám masielko dostala všade a tak prevoňalo chutné kuriatko...osolíme, okoreníme.. |
 |
..do panvice si rozpustíme maslo, pridáme 2 PL oleja aby sa nám maslo nepripálilo... |
 |
..na roztopenom masle s olejom si z oboch strán na pomalom ohni opražime kuracie stehienka, skutočne na veľmi slabom stupni...aby sa maslo nespražilo a aby vsiaklo do mäska. cca 5 až 7 min. z každej stany..keď sa mäsko zatiahne zo všetkých strán pridáme na pásiky nakrájanú cibuľku a dusíme na masle...viď foto |
 |
...keď sa cibuľka orestovala jemne na masielku podlejeme vriacou vodou cca 3 dcl aby mäsko bolo zakryté v tomto maslovou kúpeli a pod pokličkou necháme dusiť cca 30 min... |
 |
..po pol hodinke pridáme precedenú konzervu šampionov...a dusíme ešte chvíľku do mäkka...pekne vidieť ako sa kuracie mäsko oddeluje od kosti...neviem či na foto tiež |
 |
...mäkkučké mäsko môžme takto papať ale kto nemá rád také uvarenú kožku môže dať zapiecť do rúry na 200 st..cca na 15 - 20 minút do chrumkava...a výsledok je na svete....omáčku zahustíme 1 ML solamylu rozpustenu v cca 4 PL vody...dochutíme troškou soli a mčk, ak je potrebné.... každý podľa chuti |
 |
...podávame so slovenskou ryžou alebo varenými zemičikmi...brú chuť no mňamka vyšitá |