Šišky plnené makom a jablkami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 kg hladkej múky, štipka soli, 2,5dl mlieka, 1 vajce, 50g roztopeného masla alebo oleja, trochu kryštálového cukru, 1/2 kocky droždia.
Plnka: 2-3 postrúhané jablká, 150g mletého maku, práškový cukor podľa chuti a ja pridávam niekoľko lyžíc ľubovolného lekváru, škoricu a badyán
POSTUP PŘÍPRAVY
Zmiešame teplé mlieko, vajce, cukor, olej a droždie. Vylejeme to do osolenej múky vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto potom vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky (cca 24). Do stredu každého dáme plnku, preložíme na polovicu a okraje postláčame. Vyprážame v horúcom oleji a potom obaľujeme práškovým cukrom.