
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1-1,5 kg bielej tekvice, 1 stredná cibuľa, kúsok čerstvého zázvoru, 2-3 väčšie mrkvy, olivový olej, 1 smotana na varenie, soľ, vegeta, tymián alebo provensálske korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný zázvor. Spolu opekáme, kým cibuľa nebude opečená do sklovita.
2. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu (keď je tekvica mladšia, tak nechám aj jadierka) a na kolieska nakrájanú mrkvu a opekáme to asi 2-3 minúty. Dobre miešame.
3. Podlejeme to trochou vody a varíme, kým tekvica a mrkva nebudú úplne mäkké.
4. Polievku stiahneme z ohňa a tyčovým mixérom ju dobre rozmixujeme.
5. Dochutíme soľou, vegetou a tymiánom. Dáme prevrieť.
6. Na koniec pridáme smotanu na varenie a ešte zohrejeme, ale polievka by už nemala začať vrieť.
7. Podávame s čerstvou bagetou s maslom alebo s krutónami. Super polievka na chladné jesenné dni.