Pečené kuracie stehná na sladkej smotane so strúhaným syrom ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie stehná / prsia / * sladká smotana * tvrdý syr * cesnak * korenie na pečené kura *
POSTUP PŘÍPRAVY
Receptík je z časopisu, trošku som ho upravila. Mäsko je výborné , šťavnaté a o omáčke ani nehovorím. Ten cesnak jej dal takú fantastickú chuť. Dievčatá vyskúšajte. :-)
 |
1. Kuracie stehná potrieme marinádou. MARINÁDA : olej + korenie na pečené kura. Necháme asi hodinku postáť. Už nesolíme. Kuriatko nasiakne všetky koreniny. |
 |
2. Stehná rozložíme na plech a zalejeme 3/4 sladkej smotany. Počas pečenia sa smotana rýchlo vsiakne do mäsa, takže je potrebné ju postupne dolievať. Olúpané strúčiky cesnaku vložíme do smotany a necháme ich rozvariť. Tým omáčka získa oveľa lepšiu chuť. Počas pečenia som stehná 1 x otočila.. |
 |
3. Plech so zemiakmi / nakrájanými na mesiačiky / posypeme rascou , soľou , trochu oleja a dáme piecť do rúry. |
 |
4.Keď budú stehná upečené do chrumkava, posypeme ich nastrúhaným syrom a necháme chvíľu zapiecť. |
 |
5. Naservírujeme na tanier a podávame so zemiakmi a zeleninou. |