Šampiňónový paprikáš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 1,20 kg šampiňónov, 2 cibule, 1 malé lečo, 1 smotana na varenie (300ml), soľ, drvená rasca, solčanka, sladká červená paprika, olej, 1 PL hladkej múky
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je veľmi jednoduchý...
 |
Cibuľu nakrájame a osmažíme na oleji, medzitým si pokrájame aj očistené huby a... |
 |
... pridáme ich k osmaženej cibuli, miešame a keď zmenšia svoj objem... |
 |
...prihodíme soľ, rascu, solčanku, papriku podľa chuti, premiešame. |
 |
Nakoniec prilejeme rozmixovné lečo, podľa potreby horúcu vodu a podusíme asi 15 minút, treba ochutnať. |
 |
Nakoniec dáme smotanu zmiešanú s múkou a... |
 |
...necháme povariť, podľa potreby pridáme vodu. Dochutíme, ak treba, kto má rád, môže si pridať trošku octu. Podávame s haluškami, cestovinou alebo len s domácim chlebíkom ako my. Dobrú chuť. |