škvarkové rožky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 palmarín/ helia, hera/, 50 dg hl. múky, 2 žĺtka, 2 dc mlieka, 20 g droždie, 35 g škvarky, 1 trojuholník niva syra
soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
urobíme cesto /čo nemusím snád rozpisovať ako/, necháme vykysnúť, rozdelíme n 6 bochníkov každý rozvaľkáme do kruhu potrieme plnkov zrolujeme do tvaru rožka tj. z širšej sreany k užšej.Potrieme žĺtkom a šup piecť.
Plnka: pomelieme škvarky a nivu syr kadže je to dosť slané samo o sebe oľ nedávame do plnky iba do cesta
 |
potrebné prísady zmiešame a v pozadí nám manžel melie škvarky aj syr ked chce jesť nech sa činí |
 |
cesto a plnka su pripravené ideme na to |
 |
rozdelíme na 6 bochníčkov |
 |
každý vyvaľkáme do kruhu a nakrájame na trojuholníčky |
 |
naplníme plnkou a zrolujeme, urobíme rožteky |
 |
potrieme žltkom, dáme na plech vyložený papierom apečieme pri 220 st. asi 10 min ale kontrolujeme priebežne |
 |
a už len konzumujeme sú výborné odporúčam dobrú chuť |