Karamelové piškóty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na jednu tortovú formu ide 300 g piškót (ja som striedala obyčajné s kakaovými), 60 kociek cukru, 2 polievkové lyžice vody, 0,5 l mlieka (dávam plnotučné),4 žĺtka, 2 polievkové lyžice hladkej múky, ovocie (dala som jahody a mandarínky), kakao, tuhá šľahačka.

POSTUP PŘÍPRAVY

V hlbšej nádobe rozmiešame cukor s vodou a upražíme na karamel. Medzi tým si rozšľaháme žĺtka s mliečkom a múkou. Keď je karamel hotový, opatrne vlejeme masu. Karamel v mase stvrdne, ale na miernom ohni sa rozpustí, takže žiadny strach :) Keď nám v hrnci ostane len horúce karamelové mlieko, zosilníme oheň a varíme, kým to všetko nestuhne na kašu. Do pripravenej tortovej formy položíme vrstvu piškót (dávam dve, aby mi kašička netiekla pomedzi), zalejeme kašou, obložíme ovocím (mandarínkami), na to ide ďalšia vrstva piškót, opäť kaša a ovocie, znovu vrstva piškót, kaša a jahôdky. Dáme vychladnúť. Pred podávaním môžme ozdobiť šlahačkou a grankom... takže dobrú chuť sladké riťky :)