Orechový koláčik s rumovou polevou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 300 g práškového cukru, 300 g orechov, 8 vajec, 100 g masla, 2-6 PL kakaa Poleva: 3 PL rumu, trošku citrónovej šťavy, 300 g práškového cukru (rum môžeme úplne nahradiť citrónovou šťavou)
POSTUP PŘÍPRAVY
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov vmiešame cukor, kakao, maslo a vymiešame. Potom do žĺtkovej zmesi striedavo vmiešavame po 1 PL orechov a 1PL bielkového snehu. Pečieme 30-35 minút pri 175 stupňoch. Na polevu vymiešame práškový cukor s rumom a citrónovou šťavou. Polievame vychladnutý koláč. Krájať môžeme klasicky na obdĺžniky alebo vykrajovať rôzne tvary.