
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto. 5 žĺtkov, 150g práškového cukru, vanilínový cukor, 120g masla, 250g polohrubej múky, 2,5 dl mlieka, 1 kypriaci prášok. Plnka: 250g pomletého maku, 50g hrozienok, 50g práškového cukru, 1 PL oleja, 2,5 dl vriaceho mlieka Sneh: 5 bielkov, 200g práškového cukru...
POSTUP PŘÍPRAVY
Vymiešame žĺtky, maslo, vanilínový a práškový cukor dopenista...primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 150 stupňov, keď je cesto dopoly upečené, navrstvíme plnku a lyžicou naukladáme sneh. Pečieme, kým sneh nie je navrchu zlatavý a jemne suchý...Koláčik je dobre šťavnatý...\r\nPlnka: mak zmiešame s cukrom a hrozienkami a zalejeme vriacim mliekom...\r\nSneh: bielky vyšľaháme dotuha a došľaháme cukor...