Mäsové rezančeky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g mäsa (bravčovina, kuracina, morčacina), 2 PL sójovej omáčky, 2 čl škrobovej múčky, 1 vajce, 1 čl cukru, 1 čl karí korenia, štipka čilli korenia, 3 PL oleja, akákoľvek zelenina
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso pokrájame na 4 cm dlhé rezance. Všetky prísady zmiešame v miske. Pridáme mäso , premiešame a necháme v chlade stáť 3 hodiny. Mäso po 3 hodinách opečieme na oleji asi 8 min. Môžeme pridať rôznu zeleninu( ja dávam pór na krúžky, kukuricu alebo čínsku kapustu, šampiňóny, hrášok, mrkvu,mrazené zeleninové zmesy proste hocičo) podlejeme vodou asi 1 -2 dcl trošku podusíme prípadne zahustíme solamilom a podávame s ryžou.
Keď pridávam mrazenú zeleninu dávam ju až na konci a tú pripravím: Mrazenú zeleninu s troškou vody dám na 500W do mikrovlnky asi na 5-6 min. Potom na troške masla opražím a je krásna chrumkavá
 |
v miske si zmiešame suroviny na zmes |
 |
mäso nakrájame na rezančeky |
 |
mäso zamiešame so zmesou |
 |
asi po troch hodinách opečieme na rozhorúčenom oleji |
 |
neskôr pridáme cibuľu (ak dávame čerstvú zeleninu tak aj tú) |
 |
zalejeme mäso vodou a dusíme do mäkka |
 |
mrazenú zeleninu pripravíme v mikrovlnke |
 |
na troške masla upražíme |
 |
mäso dochutíme prípadne soľou alebo sojovou omáčkou |
 |
zahustíme troškou solamylu + voda ( moji chlapi milujú omáčky) |
 |
vmiešame zeleninku |
 |
hotovo |