
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
100g čokolády (ja som dala 52%, čím je väčší obsah kakaa, tým viac treba potom cukru), 90g kryštálového cukru, dve celé vajcia + dva žltky, 90g polohurbej múky, 100g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
1. roztopíme si čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli (a odstavíme aby trošku vychladla pokial ju vmiešame do druhej zmesy),
2. vymiešame vajcia so žltkami s cukrom a pomaly primiešame múku.
3. obe zmesy pomaly dáme dokopy tak pomaly aby sa vajíčka nezrazili...a cesto je hotové :)
4. vymastíme maslom formu a posypeme cukrom, alebo kakaom (nie múkou),
5. vylejeme cesto a pri teplote 200 stupnov pečieme 7min - ani o sekundu viac.
ak chcete aby bola čokoláda vo vnútri redšia, tak treba pridať viac masla, a jedno vajíčko.
![]() |
pred upečením |
![]() |
po upečení - vyzerá to ako muffiny, znakom, že je to hotové je aj, že to začína pukať....ale netreba to nechať popukať veľmi aby neboli diery odkial nám újde čokoláda, a vážne nepiecť dlhšie ako 7min, inak ostane iba čokoládové cesto :) aj ked aj to je chutné |
![]() |
príklad toho ako velmi riadka môže byť čokoláda |