Karamelová opitá zmrzlina-famózna

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 smotany na šľahanie,salko,trochu rumu,trochu kávy. Ja dávam jedno salko na 2 smotany
POSTUP PŘÍPRAVY
Táto kombinácia ma napadla keď som mala veľkú chuť na zmrzlinu,ale doma žiadna nebola :-) je to jednoduché,nepotrebujete na to zmrzlinový stroj. Zmrzka je sladučká,našľahaná,žiadna voda. Doslova sa rozplynie na jazyku. A ani z nej veľmi nepriberiete keďže je dosť sladká tak na posedenie vám stačí kopček dva :-)) na koho je moc sladká tak stačí pol salka na 2 šľahačky alebo 1 salko na 3 šľahačky...to už si spravíte podľa chuti :-))
 |
Najprv si dáme uvariť salko,aby skamarelizovalo je nutné ho variť tak 2 a 1/2 hodiny a potom ho dáme vychladnúť |
 |
Vychladnuté si ho otvoríme,malo by vyzerať tak nejako |
 |
Vyšľaháme si smotany na tuhú šľahačku,nesladíme ! |
 |
Do šľahačky vlejeme karamel a vymiešame s mixérom |
 |
Do vyšľahanej zmesi pridáme lyžičku kávy,nie veľa,aby to nebola kávová zmrzlina :-) a trochu rumu,stačí tak 2-3 PL |
 |
Zmrzlinu nalejeme do plastovej nádoby a dáme do mrazničky stuhnúť. Po stuhnutí môžeme servírovať. Zmrzlina je jemná,našľahaná,žiadne hrudky,cencúliky ani voda,no mňam :-) |