Polievka Hokkaido / Bez servítky / ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
tekvica Hokkaido * cibuľa * olej * sladká smotana * muškátový oriešok * soľ *..................... tekvicové semienka * tekvicový olej * pečivo na krutóny * cesnak *
POSTUP PŘÍPRAVY
Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá . Organizmu dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov. Všetko v obrázkom postupe.
 |
1. Toto je tekvica Hokkaido. Tekvicový olej / bio predajňa / Tento olej pridávame až do hotovej polievky pri servírovaní. Pridá výbornú orieškovú príchuť. |
 |
2. Do horúceho oleja dáme usmažiť cibuľu. |
 |
3. Tekvicu umyjeme. Prekrojíme a vyberieme jadierka. Opatrne, lebo tekvica je dosť tvrdá. Nakrájame aj so šupou na kúsky. |
 |
4. Pridáme k cibuľke. Trochu opečieme. |
 |
5. Podlejeme vodou a dusíme asi 15 - 20 minút. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom. |
 |
6. Na suchej panvičke si opečieme tekvicové jadierka. Stále miešame aby neprihoreli. |
 |
7. Uvarenú tekvicu preložíme do vhodnej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. |
 |
8. Preložíme do hrnca a pridáme sladkú smotanu. Necháme prevrieť . Polievka má krásnu oranžovú farbu.Ak je veľmi hustá pridáme vodu. |
 |
9. Servírujeme. Do taniera naberieme hustú polievku, posypeme opečenými semienkami tekvice a krutónmi na cesnaku a pokapeme tekvicovým olejom.Olej dodá polievke orieškovú chuť a vôňu. Prajem dobrú chuť. Je naozaj výborná. |