
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
asi pol kg vareného kuraciehó mäska (podla toho kolko vám zostalo z kuracej polievky). 2-3 rožky, 3 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka, soľ. čierne korenie, vegeta, majoránka, a štipka sódabikarbóny.
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäsko čo vám zostalo z polievky zomlieť, rožky namočiť do mliečka, vyžmýkať, pomlieť. Zmiešať s mäskom. Pridať prelisovaný cesnak, 2 vajíčka, koreniny a sódabikarbónu. Vytvarovať fašírky a obaliť v strúhanke. Vypražiť.
Môžte pridať cibulu ak ju máte radi, mi ju nemusíme. Fašírky sú ľahučké, mäkučké, vôbec nie sú ťžké na žalúdok, ako to u fašíriek väčšinou býva.
Ako príloha sa k nim hodí zemiaková kaša, my sme teraz robili tarhoňu, lebo sme zemiakov momentálne prejedení.
![]() |
Mäsko zomelieme s vyžmýkanými mliečkovými rožkami, zmiešať, pridať prelisovaný cesnak. |
![]() |
Pridáme 2 vajíčka, soľ, korenie, majoránku, vegetu a štipku sódabikarbóny |
![]() |
zmiešať na masu |
![]() |
vytvarovať fašírky, obaliť v strúhanke, vypražiť |
![]() |
Hotovo. Ako príloha sa hodí zemiaková kaša a šalátik Dobrú chuť. :) |