Špenátová polievka s petržlenovými haluškami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Halušky: */vajíčko/*/krupica podľa hustoty cestíčka/*/plátok masla/*/soľ/*/sušená alebo čerstvá petržlenová vňať/*
Polievka:*/kocku mrazeného špenátu/*/cesnak 2-3 strúčiky/*/kyslú smotanu/*/trošku mlieka na rozriedenie smotany/*/ lyžicu hladkej múky/*/lyžicu vegety /*/kurací vývar alebo bujón/*/soľ/*/mletá rasca/*/sójová omáčka/

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto polievku moja rodina miluje, ale aj tak ich straším, že sa budeme pásť.. :)
Postup je jednoduchý. Ako prvé si pripravíme cestíčko na halušky. To musí aspoň pol hodiny postáť. Potom začneme s prípravou polievky bohatej na železo a vitamíniky.

vajíčko, soľ, maslo a krupicu si dáme do nádoby
premiešame, pridáme petržlenovú vňať a necháme postáť
Do hrnca si dáme studenú vodu a privedieme ju do varu. Potom do nej vložíme zmrazený špenát, soľ, vegetu /ja používam bez glutamanu Light/, bujón /tiež bez gltamanu sodného/, mletú rascu a iné koreniny podľa chuti.
Keď je špenát rozvarený pripravíme si kyslú smotanu /ja dávam lahodne kyslú/, ktorú premišame s troškou mileka a lyžicou hladkej múky. Keď varíte viac polievky, dajte aj dve lyžice múky.
Dobre premiešame a necháme zovrieť. Potom pridáme nastrúhaný alebo pretlačený cesnak. Neštrite ním!!!
Haluškové cestíčko si dáme na "haluškovač" a pretlačíme ich do polievky. Premiešame a povaríme cca.15-20 minút.
Hotovú polievku dochutíme soľou a iným korením podľa chuti.
Polievočku môžeme ešte dochutiť a ozdobiť kúskom šľahačovej alebo kyslej smotany. Použijeme na to špáradlo.
Dobrú chuť! :))