
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
18 vajec2 kg jemného kryštálové cukru1 kakao /100g/1 palmarín2 malé maslámalá horká čokoláda /100g/100 g čokoláda na varenie /poleva/ + 1/2 Hery
POSTUP PŘÍPRAVY
Nie je najkrajšia, ale je prvá, musíme sa učiť
3x - 6bielkov odvážiť a dať raz toľko cukru /napr. 100g bielka, tak 200g cukru/ Každé vyšľahať zvlášť
Šlahať nad parou 6-8min, jedno bielko asi 1-2min. Sušiť v trúbe 40-50min na 120C
Žĺtka 18ks + 18 lyžíc kryštálového cukru - vyšľahať
Horkú čokoládu rozpustiť, nechať mierne vychladnúť a pridať do žĺtkov
Kakao+mlieko /podľa potreby/ zamiešať do žĺtkov
Všetko spolu miešať vareškou nad parou na hustejší puding /nie moc hustý, aby sa Vám neurobili hrudky/
Studenú plnku vyšľahať s maslom a s palmarínom
Plnku rozdeliť na 3časti, každý penový plát natrieť plnkou, na vrchný plát aj čokoláda na plnku.
![]() |
bielka s cukrom vyšlaháme nad parov 3x |
![]() |
upečený korpus 3x |
![]() |
čokoládu /samotnú/ si rozpustíme v hrnci, necháme mierne vychladnúť |
![]() |
kakao si zmiešame s mliekom /od oka, musí to byť liate, ale nie moc/ |
![]() |
žĺtka vyšlaháme s kryšt.cukrom |
![]() |
pridáme rozpustenú čokoládu |
![]() |
ešte pridáme vymiešanú kakaovú hmotu |
![]() |
Toto všetko spolu miešame s vareškou v hrnci nad parou, na taký hustejší puding, nie moc hustí, lebo sa spravia hrčky |
![]() |
Do vychladnutej zmesy pridáme maslo+palmarín |
![]() |
Plnku si rozdelíme na 3 časti a každý plát natrieme plnkou. Na vrch torty na plnku /ja som zabudla/ dáme rozpustenú čokoládu. Ozdobíme podľa predstavy |