Bleskové cestoviny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g cestovín, 2 x konzerva s lúpanými paradajkami (odfotená v postupe), 1 menšia cibuľa,1-2 strúčiky cesnaku, troška cukru, soli, bazalka (môže byť aj sušená) a tvrdý syr na posypanie, olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept robím v čase núdze, keď nie je čas nazvyš:o), najdlhšie tu trvá len to varenie cestovín...
 |
Na oleji osmáhneme cibuľku nakrájanú na kocky... |
 |
... pridáme strúčik popučeného cesnaku a obe konzervy paradajok... |
 |
...počkáme kým sa zavaria-je to bleskové a ochutíme soľou, prípadne vegetou... |
 |
...troškou cukru... |
 |
... vyskúšame, či nám chutí a rozmixujeme na pyré ponorným mixérom... |
 |
takto |
 |
sušenú alebo čerstvú nakrájanú bazalku šupneme do omáčky |
 |
...medzitým alebo ako prvé sme si dali zavariť vodu na cestoviny a uvaríme ich tak akurát... |
 |
...keď cestoviny uvaríme, prepláchneme ich v studenej vode a necháme odkvapkať... |
 |
...scedené a odkvapkané cestoviny polejeme olivovým olejom a zamiešame... |
 |
...tieto paradajky som použila ja... |
 |
... cestoviny môžeme podávať, poliate omáčkou,ktorá by mala byť sladko-slano-kyslá:o) s príchuťou cesnaku a posypané tvrdým syrom... |