Záhorácke mäsko

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 ks krkovičky (môžu byť kotlety s karé alebo pliecko) , 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 150 g oravskej slaniny, 250 g kyslej smotany, olej, mleté čierne korenie, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
-
 |
Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme. Môj miláčik ho naložil deň dopredu |
 |
Opiekol na oleji z oboch strán asi 3-4 minútky |
 |
Kapustu vyžmýkal tak aby v nej ostalo trocha šťavy a pokrájal na menšie kúsky. Na jemno nakrájanú cibuľu spenil a pridal na kocky nakrájanú slaninu. Po 5 minútach pridal kapustu a cca 15 min dusil. |
 |
Ja som bola dnes v pozícii pomocnej sily tak som načistila zemiaky |
 |
Opečené mäso rozložil na plech vyložený alobalom, mierne potretým olejom. |
 |
Na každú krkovičku navrstvil kopček udusenej kapusty |
 |
A kopček kyslej smotany |
 |
Pri teplote 200 C zapekal cca 20 minút |
 |
Hotovo |
 |
Toto mäsko je fakt úžasné. Vrelo odporúčam |
 |
No a teraz nastupuje pomocná sily. Huráááá na špinavý riad |