Slané tvarohové pečivko

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g hladkej múky * 1 hera * 1 mäkký nízkotučný tvaroh z kelímka * lyžička soli * 1 Čl kypriaceho prášku do pečiva * vajce na potretie * na posypanie: ľanové semienka * sézamové semienka... čokoľvek máte radi
POSTUP PŘÍPRAVY
Váááážne suprové koláčiky k vínu.
 |
1. Na väčšiu dosku preosejte múku, pridajte heru, tvaroh, prášok do pečiva, osoľte, |
 |
2. Ak chcete, pridajte za malú lyžičku morskej zeleninovej soli, |
 |
3. a urobte vláčne cesto. Vyvaľkajte ho na hrúbku 5-6 mm a vykrajujte tvary, ktoré sa hodia na slané pečivko. S cestom sa výborne pracuje, netrhá sa, je vláčne a celistvé. |
 |
4. Poukladajte na mastný papier, potrite rozšľahaným žĺtkom, posypte ľubovoľnými zrniečkami a upečte do zlata. |
 |
5. Hoootovo! Nech Vám šmakuje aj vínko, s ktorým ich budete hltať. |