Fazuľové struky / podľa : A. Mačingovej / ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mrazené fazuľové struky * cibuľa * olivový olej * tvrdý nastrúhaný syr * soľ *
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto výborné ľahké jedlo je pripravené podľa knihy : NAJEDZTE SA DO ŠTÍHLOSTI ...Antónia Mačingová Fazuľové struky majú vysoký podiel vlákniny, ktorá pôsobí ako kartáč na naše črevá. Hlavne ľudia s vypuklým bruchom by ich mali čo najčastejšie konzumovať, aby odstránili nánosy nestrávenej potravy zo stien čriev. Struky sa používajú v ľudovom liečiteľstve ako antidiabetikum, takže znižujú obsah cukru v krvi. Ich hlavné pôsobenie je však močopudné. A. M.
 |
1. Pripravíme si tieto suroviny. |
 |
2. Do osolenej vriacej vody vsypeme fazuľku. Varíme asi 10 minút. |
 |
3. Na olivovom oleji osmažíme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu. |
 |
4. Struky scedíme a primiešame k... |
 |
5. opraženej cibuľke. Zamiešame. Dochutíme soľou. |
 |
6. Naložíme na tanier a podávame s postrúhaným syrom. |