Domáce langoše

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1kg polohrubá múka, 500 ml mlieka, 250 ml kyslej smotany, 50 g droždia, 1ČL cukru ,1ČL sódy bicarbóny, soľ, olej na vyprážanie, cesnak - zvyknem robiť aj len z pol.dávky, vtedy dám tiež celú smotanu a potom mlieko len na kvások
POSTUP PŘÍPRAVY
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Potom ho zmiešame s múkou, smotanou, sódou , soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
Z cesta vyformujeme toľko bochníčkov koľko potrebujeme. Zvyšok možme odložiť v mikroténovom sáčku do chladničky, vydrží aj pár dní.
Bochníčky necháme podkysnúť cca 20 min.Potom každý prstami roztiahneme na placku a vypražíme na oleji.
Podávame potreté cesnakom, s kečupom, tatárskou, posypané postrúhaným syrom...ako má kto rád. A potom už len dobrú chuť :)
 |
z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások |
 |
kvások, múku, soľ, sódu, smotanu a zvyšné mlieko spolu zmiešame |
 |
vypracujeme si cesto |
 |
vypracované cesto dáme ho na cca 60 min do chladničky |
 |
máme cesto nakysnuté.....rozdelíme si ho na časti a vytvarujeme bochníčky, ktoré necháme podkysnúť |
 |
bochníčky si necháme na doske podkysnúť cca20 min |
 |
vypražíme na rozohriatom oleji z oboch strán |
 |
z polovičnej dávky mi vyšlo 9 langošov, (to záleží aj od veľkosti )..tu ich je menej už sa zjedli :) |
 |
podávame potrené cesnakom, s kečupom, takárskou, posypané postrúhaným syrom - každý si dá to čo má rád :)..dobrú chuť |