
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg mäska - kuracích prsičiek:
solamyl, 3-4 vajíčka, malé lečo, olej na opečenie, soľ, mleté korenie, iné korenia podľa chuti - zázvor, paprika sladká/pálivá,...
POSTUP PŘÍPRAVY
viď obrázkový postup
![]() |
Kuracinku umyjeme, pokrájame na tenké rezančeky, premiešame so solamylom (asi 1/3 -1/2 balíčka, teda okolo 80-100g), osolíme, okoreníme a ochutíme. Ja pridávam zázvor, mletú papriku sladkú aj pálivú a pikantnú feferónkovú pastu. Pridáme 3-4 celé vajíčka, scedené lečo - ja aj to ešte pokrájam na menšie kúsky |
![]() |
Premiešame a necháme postáť aj 3 hod. v chladničke |
![]() |
Prudko opečieme na oleji, robíme placky veľké asi ako dlaň. Ja to robím veľkou lyžicou - naberačkou. |
![]() |
Opečené placky ukladáme do pekáča/jenskej misy a dáme do trúby (50-70 °C) na 15-20 min. dôjsť. Netreba ničím podlievať, len prikryť. |
![]() |
Z kila mäska vyjde asi 16-18 placičiek. Hodí sa k tomu ryža, hranolky, alebo dáky zdravý šalátik. Toto je moje obľúbené spracovanie kuracích pŕs, lebo mäsko nie je suché, je krehké a chutné. |