Florida rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Možno poznáte, možno nie - oplatí sa vyskúšať! KORPUS: 8 vajec, 8 PL polohrubej múky, 8 PL kryštálového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku PLNKA: 700ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 PL polohrubej múky, 1 vanilínový cukor, 250g, Hery, 100g práškového cukru, marhuľový lekvár, 1 broskyňový kompót /7 dcl/ KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: 4 PL kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 balíčky šľahačky v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme korpus: Žľtka vyšľaháme s cukrom, sneh vyšľaháme dotuha, múku zmiešame s kypriacim práškom...do žĺtkovej peny zľahka nastriedačku vmiešame múku a sneh...hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov dozlata. Necháme vychladnúť, natrieme lekvárom a poukladáme odkvapkané broskyne nakrájané na mesiačiky.


PLNKA: Časť mlieka s vanilínovým cukrom dáme variť, vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlaté klasy a múku, potom vlejeme do vriaceho mlieka a varíme dohusta. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Práškový cukor a Heru vyšľaháme a po častiach všľaháme vychladnutý puding. Plnku rozotrieme na pripravený korpus s broskyňami...


ŠĽAHAČKA: Cukor upálime na karamel, zlejeme mliekom a necháme rozvariť a vychladnúť. Vmiešame práškové šľahačky a šľaháme na najvyššom stupni 4 - 5 minút. Potom rozotrieme na koláč a povrch pofŕkame karamelovým topingom alebo posypeme strúhanou čokoládou...Necháme dobre vychladiť a maškrtíme :-)