PAELLA VALENCIANA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie mäso, olej, cesnak, cibuľa, paradajky, hrášok, fazuľové struky, hrubostenná paprika, kurací vývar al. bujón, šafrán alebo korenie na paella, ryža, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
v postupe
 |
potrebné ingrendiencie |
 |
druhá polovica ingrediencií |
 |
Ja som konečne dostala origoš paelleru, ale doteraz som používala široký hrniec, ktorý možno dať do rúry. Takže si na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a cesnak pokrájaný na kúsky |
 |
vložíme kúsky kuracieho mäska ( používa sa v tomto recepte pol na pol kuracie a králičie mäsko, ale som ho nemala, je to fajn aj takto) a opečieme z oboch strán
Medzičasom si rozohrejeme rúru na 180 - 200 st. |
 |
Opečené mäsko vyberieme a na panvičku vložíme papriku pokrájanú na pásiky a paradajky. Časť papriky si odložíme bokom. |
 |
Po krátkom opražení pridáme ryžu. Ja som použila 3 dcl, znova opražíme |
 |
Vrátime mäsko. Prdáme kurací vývar, alebo bujón, raz toľko, ako ryže...čiže v mojom prípade 6 dcl. Pridáme šafrán, ja mám už hotové korenie na paella, ale ak máte iba šafrán, tak treba ešte pridať mleté korenie |
 |
Zamiešame, ochutnáme či máme dosť slané, pretože už vývar je slaný, takže opatrne. Pridáme ešte papriku, hrášok, fazuľku a petržlenovú vňať. |
 |
Po 10 minútkach dáme bokom, prikryjeme alobalom. Vložíme do predhriatej rúry na cca 20 - 25 minút. Potom vyberieme a necháme prikrytú ešte cca 10 minút dôjsť. |
 |
Tekutina nám vsiakne do ryže a môžme podávať. Dobrú chuť! |