
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4vajcia ( len žĺtky), 150g práškového cukru, 150g hladkej múky, 4-5 polievkových lyžíc vody, 1balíčk prášku do pečiva, vanilkový cukor, sneh z bielkov, vanilkový puding, šľahačka na varenie, lesné ovocie( ríbezle- červené, čierne, egreše, čučoriedky, maliny... )
POSTUP PŘÍPRAVY
Na úvod by som pripomenula, ze cesto je skôr podobne na roládu.\\r\\nPostup: Do misky si dáme žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor.Rozmieša s mixérom hmotu a pridáme don počas mixovania lyžice vody aby sme mali redšie cesto. Ak už máme cesto, tak si spravíme sneh z bielkov.\\r\\nNakoniec do hotového cesta vysypeme múku, do ktorého sme pridali prášok do pečiva a nakoniec cesto zmiešame so snehom. Pomiešame a dáme na plech a zapiecť.\\r\\nKeď je cesto upečené, necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí buď koláč potrieme lekvárom ( podľa chuti) alebo pokropíme ovocnou šťavou , či už zo sirupu alebo z ovocnej konzervy. Predtým sme si urobili puding, ktorý po vychladnutí vylejeme a potrieme koláč, rovnomerne. Postupne ukladáme ovocie a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Vrch môžme posypať nastrúhanou čokoládou.\\r\\nDobrú chuť:))
![]() |
Koláč posypeme ovocím |
![]() |
postupne pridáme vyšľahanú šľahačku |
![]() |
a posypeme postrúhanou čokoládou |