Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
650 g hladkej chlebovej múky * 100 g prerastenej slaniny * 1 cibuľu * 1 PL oleja * 7 g sušeného droždia * 350 - 400 ml vody * soľ *
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetko som robila ručne. Kôrka je krásne chrumkavá a chlebík vonia po slaninke. :-) Inšpirácia z časopisu.
 |
1. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu na menšie kúsky. Orestujeme v panvici na troche oleja. Odstavíme a necháme vychladnúť. |
 |
2. Ja som použila túto múku. |
 |
3. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku zmiešanú so sušeným droždím, soľ a orestovanú cibuľu so slaninou. Po malých častiach prilievame vodu. Cesto miesime dovtedy, kým nie je hladké. |
 |
4. Z cesta vyformujeme okrúhly bochník, ktorý prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť. |
 |
5. Vykysnuté cesto dáme do formy, necháme dokysnúť. |
 |
6. Natrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 * C upečieme. Každých 15 minút som kontrolovala.. Chlebík pekne popraskal , tak som mohla špáradlom vyskúšať či je v strede upečený. Piekol sa asi hodinku. |
 |
7. Po upečení necháme poriadne vychladnúť. Neviem aký bude zajtra, ale dnes je fantastický. |