Zapekaná zemiaková kaša



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6-7 veľkých zemiakov, 2-3 cibule, olej, petržlenová vňať, 1 vajce, 2 hrste kyslej kapusty, strúhaný syr, vegeta, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky si uvaríme v slanej vode, zlejeme vodu a popučíme na kašu. ( ja napríklad pridám len kyslú smotanu, niekto dáva mlieko a maslo, ale netreba tam ani pridať nič, len nech je to kaša)


Na oleji speníme cibuľu, pridáme do zemiakov, ako aj posekanú vňať, vegetu.


Na lyžici oleja jemne udusíme kyslú kapustu a pridáme k zemiakom. Zmes premiešame s vajcom a vložíme do vymastenej zapekacej nádoby.


Na povrch postrúhame syr a dáme zapiect. Cca 15 minút na 200 stupňov, potom ešte 5 minút ventilátor.


Ako prílohu môžme dať smotanu, alebo kyslé mlieko.


Podarilo sa mi odfotiť už len zvyšok :)