Arašidové pečivo s marcipánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g špaldovej múky celozrnnej hladkej (alebo klasickej hladkej), 70 g trstinového cukru (alebo práškového), 150 g arašidov nesolených, kaviár z vanilky (nemusí byť), 2 - 3 PL bieleho jogurtu, 170 g masla, na dokončenie - slivkový domáci lekvár, marcipán dr. Oetker, kôra z jedného citróna, čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento fantastický recept som našla na vareche.sk ešte v decembri, robila som ho k sviatkom, len som ho nestihla sem pridať, tak to naprávam teraz, bola by škoda nepodeliť sa oň, lebo chuť tohoto pečiva rozhodne stojí za vyskúšanie.

Múku, pomleté arašisy s cukrom, kaviár z vanilky, jogurt a maslo zmiešame.
Necháme odpočinúť aspoň pol hodiny.
Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľný tvar, ja som zvolila tento.
Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a na 180°stupňoch pečieme cca 10 minút, ja som ich trošku pripiekla, mali by byť bledšie.
Upečené. Necháme vychladnúť.
Hotový marcipán vymiešame s citrónovou kôrou a na tenko vyvaľkáme, dosku posypeme cukrom. Vykrajujeme tou istou formičkou ako cesto. Potom ho vkladáme medzi dve upečené cestá, ktoré potrieme zvnútra lekvárom. Nevyšlo mi to do všetkých, tak som ich pospájala krémom, ktorý mi ostal z iného pečenia, ale kľudne môže byť aj lekvár alebo len nutela.
Vrch potrieme hustou čokoládovou polevou a dáme na chladné miesto.