Bravčové na rasci-stará výborná klasika
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg bravčové stehno,2 cibule, hladká múka, olej, soľ, ml.rasca,ml.čierne korenie, 1 čl. vegety,mletá červená paprika
POSTUP PŘÍPRAVY
... viď obrázkový postup
|
... mäso nakrájame a naklepeme |
|
... každý kúsok osolíme, okoreníme ml. čier.korením a posypeme rascou |
|
... obalíme v hladkejmúke |
|
... na rýchlo opražíme na rozohriatom oleji |
|
... mäso vyberieme na tanier |
|
... vo výpeku opražíme cibuľu. Nakrájajte si ju ako chcete, aj na menšie kúsky, kto má ako rád |
|
... ďalej pridáme mäso |
|
... mäso zalejeme vodou |
|
... mäso dusíme cca 45 min. |
|
... keď je mäso mäkke, preložíme ho na tanier a pridáme štipku ml. papriky, kôli farbe |
|
... šťavu zahustíme hladkou múkou, ktorú sme si rozhabarkovali vo vode |
|
... mäso preložíme do omáčky, prevaríme ešte cca 10 min |
|
... vynikajúcou prílohou je aj tarhoňa |