Broskyňovo likérové rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

receptík som našla v časopise, prešiel mojimi drobnými úpravami a tu je výsledok: ♥♥♥♥♥ 4 vajcia, 220g kryštálového cukru, 3 balíčky vanilínového cukru, 200g polohrubej múky, 20g zemiakového škrobu, 1/2 balíčka kypriaceho prášku♥♥♥♥♥ 1 pohár zavaráných broskýň, marhuľový džem ♥♥♥♥♥ Krém: 3 vanilkové pudingy /po 40g/, 100g kryštálového cukru,1 liter mlieka, 250g smotany na varenie, 4 PL želatíny, 8 PL broskyňovej šťavy, 100g práškového cukru♥♥♥♥♥500ml smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky, 75 ml vaječného likéru /podľa chuti môžeme ešte pridať práškový cukor - ja ho nedávam, pňretože likér je aj tak dosť sladký/♥♥♥♥♥trochu likéru na pokvapkanie a strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: žĺtka vyšľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom do biela, múku zmiešame s kypriacim práškom a zemiakovým škrobom, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh...do žĺtkovej hmoty vmiešame múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov, rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme na 180 °C asi 10- 15 minút, necháme vychladnúť.


♥♥♥♥♥


Broskyne scedíme, šťavu zachytíme a broskyne nakrájame nadrobno.


♥♥♥♥♥


KRÉM: z litra mlieka odoberiem asi 1/3 a zvyšok dáme variť s kryštálovým cukrom. V 1/3 mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme v studenom vodnom kúpeli za občasného premiešania vychladnúť. Želatínu necháme napučať v broskyňovej šľave a potom ju vo vodnom kúpeli rozpustíme. Vychladnutý puding vyšľaháme s práškovým cukrom, opatrne /ručne/ vmiešame smotanu, a nakoniec rozpustenú želátínu.


♥♥♥♥♥



Vychladnutý korpus natrieme lekvárom a posypeme nakrájanými broskyňami. Zalejeme krémom /ja si okolo korpusu zvyknem dávať"ráfik", ale postačí aj hlboký plech alebo urobiť si mantinely z alobalu/ a necháme asi 1 - 11/2 hod. tuhnúť v chladničke.


♥♥♥♥♥


Smotanu so stužovačmi /a cukrom/ vyšľaháme, keď je takmer hustá, prilejeme likér a došľaháme dotuha. Rozotriem na stuhnutý krém, pokvapkáme likérom a posypeme strúhanou čokoládou...