Špaldovo - bielkové sucháre



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

140g hladkej múky špaldovej, 4 bielka, 100g cukru, 2 PL medu, 1 KL perníkového korenia, 100g mandlí (lieskových orechov)

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielok a štipky soli šľaháme sneh, potom pridáme cukor s medom, prešľaháme a nakoniec zľahka zamiešame múku + perníkové korenie. Pridáme celé mandle, ja som robila z dvoch dávok, tak som dala aj lieskové orechy. Formu na biskupský chlebíček som vyložila papierom na pečenie a naliala pripravené cesto. Pečieme na 160°C cca 30 - 35 minút, treba vyskúšať špajdlou. Po upečení a vychladnutí zabalíme do fólie a necháme 24 hodín odstáť. Potom nakrájame na tenké plátky, ktoré sušíme na 100°C cca hodinu, kým trošku nezhnednú.