Zamiaková haruľa ( baba) pečená na plechu
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zemiaky, polohrubá múka, ovsené vločky, strúhanka, vajcia, olej, cibuľa, cesnak, slaninka ( aj keď bezmäsité jedlo ale čosi na pomastenie nemôže chýbať :D ), soľ, MĆK, majoránka, mletá rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame,pridáme koreniny, cesnak, opraženú ( a vychladnutú) cibuľu+slaninku, na zahustenie hrsť vločiek, múku, strúhanku a cele vajcia.Poriadne premiešame.Plech vymastíme a cesto do neho nalejeme. Haruľu pečieme pri 2OO st. prvých 45 min pod alobalom ( aby nám zbytočne neschla), potom odokryjem a pečiem ďalších cca. 30 minút podľa toho koľko toho je na výšku pekáča.Podávame s kyslým mliekom, kyslou kapustou alebo len tak studenú i teplú. Dobrú chuť.
 |
očistené zemiaky si nastrúhajte, ja som dnes ručne ale môžte aj mixérom |
 |
Dáme si pražiť nakrájanú cibuľku a slaninku, následne dáme schladnúť. |
 |
podľa chuti pridáme soľ, čierne korenie, mletá rascu, majoránku a vajcia |
 |
ovsené vločky, strúhanku a múku si pridajte v pomere 1:1:1 |
 |
pridáte schladnutú cibuľku a slaninku, hotovo a šup s tým na vymastený pekáč |
 |
haruľu pečieme pri 2OO st. prvých 45 min pod alobalom ( aby nám zbytočne neschla), potom odokryjem a pečiem ďalších cca. 30 minút podľa toho koľko toho je na výšku pekáča.Podávame s kyslým mliekom, kyslou kapustou alebo len tak studenú i teplú. Dobrú chuť. |