POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 ml olej repkový, 100-150 g papričky čili, 6 ks stredne veľké jablká, 500 g čerstvej kápie, 1 hrsť hrozienok , 1 PL soli, 1 PL octu
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept.
POSTUP v obrázkoch:
Robila som z dvoch dávok. Váha surovín je po očistení, čili som si kúpila na trhu a do dvoch dávok som dala tri náhrdelníky - tak ich majú trhovníci naviazané - a stačilo. Čili som dávala aj so semienkami, ale ak sú silné, môžete ich od nich očistiť. My máme radi ekrazit.☺ Jablká, kapiu, čili pokrájame, dáme do hrnca, pridáme hrozienka, ktoré sme predtým namočili vo vode a následne scedili, soľ, olej a varíme, kým všetko nezmäkne. |
Hotové rozmixujeme, pridáme ocot a ešte soľ, ak sa žiada, a ešte horúce nalievame do pohárikov, otočíme hore dnom, nemusíme sterilizovať. |
Z dvoch dávok mi vyšlo 18 malých pohárikov. |