
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
patizón *
soľ *
hladká múka *
olej na smaženie *
jogurt *
cesnak
POSTUP PŘÍPRAVY
viď. obrázkový postup
![]() |
1. Pre toto jedlo potrebujeme mladé patizóny. Nakrájame ich na plátky hrubé cca 3/4 cm, |
![]() |
2. ... osolíme ich z oboch strán ... |
![]() |
3. ... a obalíme ich tiež z oboch strán v múke. Jadierka nevykrajujeme, sú mäkké. |
![]() |
4. Patizóny smažíme v oleji, ako inak ako z oboch strán. :-) |
![]() |
5. Kým sa patizóny smažia, pripravíme omáčku zmiešaním jogurtu, prelisovaného cesnaku ... |
![]() |
6. ... a soli. |
![]() |
7. Patizóny si na tanieri každý preleje omáčkou. Najčastejšie k nim jedávame chlieb a zeleninový šalát. Dobrú chuť! |