
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g guľatozrnnej ryže, 4 polievkové lyžice oleja, 250 g predvarených húb, ½ väčšej cibule, 1/2-3/4 sáčka mrazenej zeleniny (z cca 350 g balenia) , 2 rovné polievkové lyžice vegety, trošku mletej rasce, štipka mletého čierneho korenia, ½ mokka lyžičky kari korenia, 6 dl vody na zaliatie ryže
POSTUP PŘÍPRAVY
***
![]() |
Na oleji speníme cibuľu dosklovita, pridáme predvarené /alebo zmrazené/ huby, podlejeme troškou vody, podusíme, pridáme vegetu, rascu, korenie a dodusíme, dokiaľ sa neodparí voda. |
![]() |
Ryžu preberieme (na rizoto používam guľatozrnnú, viac nám chutí a je šťavnatejšie), opláchneme, aby stekala číra voda, dáme do misy, pridáme zeleninu, |
![]() |
ja som použila teraz zmes hrášku, mrkvy, kukurice |
![]() |
udusenú hubovú zmes |
![]() |
premiešame, zalejeme vodou. Môžete pridať zopár koliesok póru alebo mladej cibuľky. Dáme do mikrovlnky na cca 9-10 min. (záleží od výkonu mikrovlnky) odokrytú na plný výkon, funkcia ohrev. Potom misu zakryjeme a znova necháme na ten istý čas ohrievať. Vypneme a necháme dôjsť. Môžete si rizoto pripraviť aj v rúre - nádobu zakryjeme pokrievkou hneď na začiatku a udusíme na cca 190-200° C približne 20 min. |
![]() |
Môžete dochutiť strúhaným syrom. |