3K - krkovička, kapusta, knedlík

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KRKOVIČKA: krkovička * 3 cibule * rasca * korenie na hydinu * hlavička cesnaku * pretlak * olivový olej * mletá červená paprika * vegeta * hladká múka na zahustenie _____ KYSLÁ KAPUSTA: olivový olej * cibuľa * bobkový list * nové korenie * rasca * kryštálový cukor * ocot * slanina * kysla voda z kapusty
POSTUP PŘÍPRAVY
Na začiatok ešte napíšem, že som si vedomá, že krkovička nie je hydina, ale jednoducho teraz mám v obľube toto korenie tak som ho použila aj v tomto recepte :)).
Krkovičku nakrájame na väčšie kusy. Olúpeme si cibule. Dve nakrájame na väčšie mesiačiky, jednu na drobno. Krkovičku dáme do misky, pridáme k nej rascu, korenie na hydinu a ¾-tinu na drobno nakrájaného cesnaku. Poprehadzujeme, aby sa jednotlivé kúsky obalili. Na olivovom oleji kusy mäsa prudko opečieme a dáme do pekáča, v ktorom budeme zapekať. Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, zaprášime mletou červenou paprikou a podlejeme vodou, ovegetíme (takto pripravený cibuľový základ bude na podlievanie počas pečenia mäsa). K opečeným kusom mäso v pekáči pridáme dve cibule, ktoré sme si nakrájali na väčšie mesiačiky, lyžicu pretlaku (ja som nemala pretlak, tak som dala chilli marinádu) a zvyšný cesnak. V pekáči ešte poprehadzujeme a podlejeme pár naberačkami pripraveného cibuľového základu. Dáme zapiecť, a počas pečenia podlievame základom. Keď už je mäso polomäkké tak môžeme vyliať celý cibuľový základ a dopiecť. Upečené, mäkké mäso vyberieme do hrnca. Omáčku zahustíme vodou s hladkou múkou a precedíme k mäsu.
Kyslá kapusta: Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej bobkový list, nové korenie, rascu a cukor, restujeme. Prilejeme trošku octu (ja som dala jablčný) a podlejeme vodou, rozvaríme vzniknutý karamel a pridáme kapustu. Dusíme, kapusta pustí troška vody a keď tak podlejeme vodou z kapusty alebo môžeme aj jednou naberačkou pripraveného cibuľového základu. Dusíme pokiaľ sa voda neodparí. Zvlášť si orestujeme slaninu, a vyškvarenú pridáme k mäsu, bez vytopeného tuku.
Príloha: knedlík (tentokrát bol kupený)
 |
kusy obaleného mäsa (3/4-tina cesnaku, rasca, korenie na hydinu) opečieme prudko na oleji |
 |
dáme do pekáča, pridáme dve cibule nakrájané na väčšie mesiačiky, pridáme lyžicu pretlaku (ja som dala chilli marinádu, pretlak som nemala) a zvyšný cesnak, spolu v pekáči poprehadzujeme a podlejeme pripraveným cibuľovým základom |
 |
tu máme cibuľový základ: do výpeku sme pridali na drobno pokrájanú cibuľu, mletú papriku a podliali vodou, ovegetili |
 |
na oleji orestujeme cibuľu, nové korenie, rascu, bobkový list, pridáme cukor a restujeme, prilejeme trocha octu, a podlejeme vodou, rozvaríme vzniknutý karamel |
 |
pridáme kapustu, dusíme, kapusta pustí troška vody a keď tak podlejeme vodou z kapusty alebo môžeme aj jednou naberačkou pripraveného cibuľového základu. Dusíme pokiaľ sa voda neodparí. |
 |
k podusenej kapuste pridáme vyškvarenú slaninu, bez vytopeného tuku |
 |
upečené mäso |
 |
vyberieme do hrnca |
 |
omáčku zahustíme vodou s hladkou múkou a precedíme k mäsu |
 |
príloha knedlík |