Zemiaková polievka s hubovým bujónom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, cibuľa, mlieko, bobkový list, mleté korenie, hubový bujón asi 2 tehličky, soľ, mlieko alebo smotana, hladká múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky očistíme a nakrájame. Dáme variť. Do vody pridáme bobkový list, posolíme. Môžeme pridať aj vegetu a mletú rascu. Ked sú zemiačiky pomerne mäkké (mierne rozvarenie nie je na škodu), pridáme aj bujón, korenie a popraženú cibuľku. Napokon vlejeme zátrepku, necháme prevrieť a podávame. Podľa pomeru zemiakov a vody môžete mať polievku alebo prívarok. Mne sa teraz podaril prívarok :)

Nakrájané zemiaky zalejeme vodou a dáme variť.
pripravíme si suroviny do polievky
Opražíme cibuľku, môžeme pridať štipku mletej papriky. Vlejeme do polievky, pripravíme si zátrepku z mlieka a múky, necháme prevrieť a hotovo.