Klasika: Výborná žemlovka (z Vianočky)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 vianočka, 5 stredne veľkých jabĺk, 250g tvarohu, 2 celé vajcia, 2 bielky, 2 vanilkové cukr., krištál. cukor, 1 škoricový cukor, 3-4 dcl mlieka, maslo, 1-2 PL hrozienok, trocha stúhanky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Jednoduchý recept na klasickú dobrú žemlovku poteší asi najmä maminky(nemaminky), ktoré s varením začínajú..ale možno sa zapáči aj ostrieľaným kucháročkám a vyskúšajú ho! Žemlovka je výborná, lepšia ako z obyčajného pečiva..Nech sa páči tu je postup:....
 |
Potrebné suroviny.. |
 |
Vianočku si pokrájame asi na 1,5 cm hrubé plátiky.. |
 |
Formu vymažeme maslom a posypeme trochou strúhanky.. |
 |
Mlieko vlejeme do hrnca..pridáme asi 1 PL masla, 1 vanilk. cukor.. a jedno žĺtko.. |
 |
Poriadne premiešame..a necháme trocha zohriať, aby bolo mliečko vlažné.. |
 |
Do tvarohu primiešame 1 vanil.cukor, 1 žĺtko, 1-2 PL cukru, 1-2 lyžice hrozienok.. |
 |
Vianočku namáčame do mlieka..(tak aby sa vianočka nasiakla, ale nie príliš, aby sa nerozpadala).. |
 |
A ukladáme na pekáč.. |
 |
Rozotrieme tvaroh.. |
 |
Postrúhané jablčka.. |
 |
Poprášime škoricovým cukrom.. |
 |
Opäť vrstva vianočky.. |
 |
A zakryté šup do vyhriatej rúry (200 stupňov)..na 20-25 minút..potom dáme dolu alobal a pečieme asi 5 min. aby povrch trocha schrumkavel.. |
 |
A na záver navrstvíme ešte vyšľahaný sneh do ktorého sme na záver primiešali asi 1-2 kryšt. cukru, a necháme piecť asi tak 5min. kým povrch nechytí zlatisto-hnedý nádych.. |
 |
A takto vyzerá žemlovka po vytiahnutí z rúry.. |
 |
Nech sa páči k stolu..máme hotovo. Všetkým želáme dobrú chuť!!! |