Peter A. (Absik) ID 78102 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Žabie stehienka na cesnaku
[ recept č. 11495 zo dňa 22.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
žabie stehienka * 3 strúčiky cesnaku * petržlenová vňať * soľ * čierne korenie * maslo * olivový olej * múka * mlieko * biele víno
POSTUP PRÍPRAVY
(uvedomujem si, že žaba má od hydiny na výzor ďaleko, ale keďže je jej chuťou a konzistenciou mäsa najbližšie, tak som to capol tuto... na plazy a obojživelníky kategória neexistuje :-)
Žabie stehienka necháme najprv rozmraziť v miske s mliekom. Po rozmrazení ich opláchneme studenou vodou, poriadne osušíme kuchynskými utierkami a zľahka poprášime múkou. V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja 2 lyžice masla. Pridáme omúčené stehienka, osolíme ich a okoreníme a dobre ich osmažíme z oboch strán. Keď začnú chytať zlatistú farbu, pridáme rozdrvené strúčiky cesnaku a nasekanú pertžlenovú vňať a spolu posmažíme ešte asi 3 minúty. Stehienka na záver pokvapkáme 1-2 lyžicami bieleho vína (prípadne citrónovej šťavy), ešte raz premiešame a môžeme servírovať. Výborne sa k nim hodí čerstvá chrumkavá bageta. |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
| Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (11.12.2009, 19:47) |
jéééjda tak to by som si dala,ja som na takéto capiny ,raz som to jedla a bolo to super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika M. (EriNuľka) ID 85081 (3.3.2009, 15:54) |
ja len neviem ze kde by som to zohnala....... tiez by som ochutnala ....kde to dostat kupit????? ...DaKjEm |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Peter A. (Absik) ID 78102 (4.3.2009, 9:28) |
na Slovensku neviem, snáď v Metre? Alebo skús tuto: http://www.ryby-speciality.sk/exoticke_maso/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Erika M. (EriNuľka) ID 85081 (4.3.2009, 15:01) |
Diki moc tak ja di dam potom vediet ze ako to dopadlo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Hana S. (corinne22) ID 2822, mimibazar.sk/corinne22 (25.2.2009, 8:31) |
môže to byť chutné...ale asi by som si nedala jedinou "raritou" čo som ochutnala boli "býčie žľazy"...ale to som o tom nevedela...ale proti chuti, žiaden dišputát... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Helena B. (hela2) ID 37749 (25.2.2009, 8:38) |
keď boli "byčie žlazy" tak môžu byť aj tie stehienka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Majka B. (Majka82) ID 43088 (25.2.2009, 3:39) |
Ja si nemyslim, ze to chuti zle, len to mam jednoducho v hlave...je to zaba a basta, nech to chuti akokolvek dobre, nepreniesla by som sa cez to... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| iveta b. (ivetka121) ID 15041 (24.2.2009, 21:22) |
Vždy som si hovorila,že ani za jackpot v lote,ale v cestíčku je to neuveriteľná delikatesa keď som si išla dať prvé do úst oblial ma studený pot,strach v očiach a nakoniec som sa ich nevedela dojesť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Janka G. (Janka336) ID 25414 (24.2.2009, 10:21) |
náhodou, je to výborná pochúťka hoci som ich naposledy jedla tak asi pred 30-timi rokmi (ako dieťa) a dokonca som bola na ich "love", teda boli aj zaručene čerstvé. A nikdy nezabudnem ani na to, ako ked ich otec nasypal do takého velikánskeho hrnca, v ktorom sme kedysi miešali mäsko na klobásky, posolil nožičky a tie sa začali hýbať. Pre mňa ako dieťa to bol úžasný zážitok. Ako delikatesu vrelo odporúčam. : |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Majka B. (Majka82) ID 43088 (24.2.2009, 1:21) |
toto by som do pusy nedala ani za 20 tis. Mozno tak za 50 uz hej nic proti, ale ja take veru nemusim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Ivana J. (Ambra) ID 12842 (23.2.2009, 20:56) |
toto by som si dala ale nemá mi to kto pripraviť netvrdím, že neviem variť, ale kde sa kupujú stehienka tu na SK?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (23.2.2009, 21:20) |
...čo chceš kúpiť??Naloviť žabky šup-šup do potoka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Tatiana P. (Beverli Hills) ID 21161, mimibazar.sk/nasta (25.2.2009, 8:09) |
No len pozor 500sk pokuta za jednu žťabku...bola pred dvomi rokmi |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Ivana J. (Ambra) ID 12842 (24.2.2009, 22:36) |
nie sú zákonom chránené? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Miriam D. (Tili) ID 6544, mimibazar.sk/tili (23.2.2009, 14:12) |
Ja som to ich uz raz neplánovane ochutnala. Na sluzobke, boli sme jednat s dolezitym partnerom a ten nas pozval na pracovny obed s tym, ze aj vybral jedlo. A co myslite, boli tam zabacie stehienka v cesticku s takou pikantnou omackou ako predjedlo. No myslela som ze (grcko) ale nakoniec som sa premohla, zahryzla a boli naozaj vynikajuce . Kludne by som si teraz dala . Chutovo ako ryba krizena s kuratom, delikatesa. A najvacsia sranda, cestou na jednanie v aute sme sa so sefom bavili co by sme v zivote nezjedli on tusim slimaky a ja som povedala "zabacie stehienka" tak som si ich vyvestila. Esteze som nepovedala mucne cervy lebo to by som naozaj do ust nedala a z obchodu by nic nebolo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (23.2.2009, 13:49) |
Nevyzerá to lákavo ale chuť môže mať fakt ako hydina keby mi to niekto super pripraví prečo nie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (upravené 23.2.2009, 13:36) |
Stehienka som jedla opekané na ohni, ako špekáčiky. Robili mám to chalani na výlete. No to som mala iba ...14 rokov. Teraz neviem či by som to jedla. Možno ... po nejakom dobrom aperitíve... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Renáta O. (didipap) ID 32688 (23.2.2009, 12:12) |
jedla som ich v Egypte,síce my smesi mysleli že sú to nejaké malé kuriatka... ... ale keď nám vysvetlili že sú to cestíčku vysmažené žabie stehienka skoro sme sa z toho.. no nechcem povedať čo mali.. ale chuťovo boli fajn až dovtedy kým sme nevedeli že sú to žabie stehienka.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (23.2.2009, 12:05) |
Peter, ja by som sa radšej s prepačenim 10x opila z toho piva čo maš v ruke ako zjedla žabacie stehienko , ja totižto neznášam ani ryby mám ichtyofobiu ale proti gustu žiaden dišputát je to len o predsudkoch, tak dobrú chuť tým, komu to chutí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Peter A. (Absik) ID 78102 (23.2.2009, 12:17) |
ja zase tvrdím, že "čo sa hýbe, to sa dá jesť" |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Eva L. (evka*) ID 15 (23.2.2009, 12:00) |
Och muoooj bože Nech sa páči čo hrdlo ráči |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Daniela M. (dada17) ID 20753, mimibazar.sk/dada17 (23.2.2009, 9:57) |
Súhlasím s tým, že je to delikatesa , mala som česť to ochutnať, ale kedže má hostiteľ toho jedla poznal, tak mi povedal, že je to hydina a až keď som dojedla,tak mi bolo povedané čo som jedla , nechcela som veriť , lebo to ma fakt chuť ako hydina |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Helena B. (hela2) ID 37749 (upravené 23.2.2009, 13:20) |
ja som jedla vyprážané žabie stehienka keď som chodila na strednú. Ponúkla ma spolužiačka. U nich sa takého jedlo robievalo. Tiež mi neprezradila, čim ma ponúka až keď som dojedla ale môžem povedať, že to bolo chutné od vtedy som to už nejedla |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Helena B. (hela2) ID 37749 (23.2.2009, 13:19) |
bolo to vykostené a z mäsa urobené medailonky že vraj kuracie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Janka P. (Joanne) ID 6922 (23.2.2009, 13:20) |
paneboze....to sa da este aj vykostit??ved to musi byt riadna prplacka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | Helena B. (hela2) ID 37749 (23.2.2009, 13:23) |
to ja už neviek ako to robili asi boli tie žabky väčšie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Janka P. (Joanne) ID 6922 (23.2.2009, 12:04) |
...ved,aj ked su vyprazane...tak vidno,ze su zabie,nie??No,na toto by ma asi nik nenahovoril |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Helena B. (hela2) ID 37749 (23.2.2009, 13:26) |
a keď tu boli v receptoch uverejnené tie potkany |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (23.2.2009, 8:34) |
prepáčte, ale je to nechutné.... ja z duše nenávidím žaby, len keď ich vidím na ceste a keď si takú zelenú ropuchu predstavím na tanieri..... no zbohom..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (23.2.2009, 13:45) |
ja som raz na taku velku ropuchu v dolnom kubine na ceste šlapla ...a nechci vediet,co z nej zostalo a co som potom vystrajala ...tiez odvtedy ziadne zaby nemusim ...ale zevraj je dobra aj korytnacia polievka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Helena B. (hela2) ID 37749 (23.2.2009, 10:48) |
Lenka, veď to sa nerobí z ropúch ale myslím, že zo skokanov |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Peter A. (Absik) ID 78102 (23.2.2009, 9:05) |
Ranidafóbia (teda chorobný strach zo žiab) sa dá liečiť presne tak, ako každý iný druh fóbie. Stačí kontaktovať lekára na to určeného. A mimochodom, nejedná sa o ropuchu, ale o skokana zeleného. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (23.2.2009, 9:12) |
ja vás neobviňujem ani nekritizujem za to, že ste to sem dali... každý sem dá taký recept, aký uzná za vhodné.... mne je jedno, aká žaba... aj tak si vždy predstavím ropuchu... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (23.2.2009, 13:34) |
...ja keď si zasa predstavím slimáka ale ropuchy sem neťahaj |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Peter A. (Absik) ID 78102 (23.2.2009, 9:21) |
ale ja som to nemyslel v zlom, niektorým problémom sa v živote fakt dá vyhnúť, ak vedia lekári pomôcť, tak prečo nie... ale ak je to pre Vás marginálny problém, tak to nechajte tak - ale potom prichádzate o možnosť pobozkať nejakého zakliateho princa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (22.2.2009, 21:52) |
hm, zaujímavé .... sice netradičné, ale počula som, že je to veľká pochúťka...možno by som sa aj niekedy dala nahovoriť to zjesť, keď som dokázala zjesť napríklad býčie gule a aké boli dobrééé. Asi to netreba brať moc vážne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |