Dana C. (atreyu) ID 28109 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)
Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci)
[ recept č. 41045 zo dňa 28.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg ríbezlí * 275 ml vody * 125 ml ocot * 650 g kryšt. cukor * 4 klinčeky * 1 lyžička mletej škorice
POSTUP PRÍPRAVY
Takže baby takýto recept tu už je, ale nepodobá sa na tento...je to naozaj vynikajúce, ja som to nepoznala až kým som nespoznala manžela...ríbezle sme mali stále plno, ale obyč. zavárané nie sú dobre a čerstvé vydržia krátko...dnes to robím každý rok aspoň z 20 dávok pretože my to papáme k všetkým druhom mäsa a ku zemiakovej kaši to je lahôdka... a začína čas ríbezlí :)
125 ml vody necháme zovrieť a pridáme 125 ml octu. Umyté ríbezle prelejeme vriacim roztokom a hneď scedíme. Do hrnca dáme 150 ml vody, cukor, škoricu, klinčeky, samozrejme ríbezle a za stáleho miešania varíme 10 minút. Vyberieme klinčeky a plníme do fliaš. Obrátime hore dnom, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Takto by mali vydržať, ale ja ich pre istotu vždy na druhý deň aj zavarím. Presne takto robím aj čisté brusnice, ale na ríbezlé nemajú :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ríbezle...pridala som prvýkrát aj skorých čiernych...a chutia rovnako :) |
![]() |
Očistené... |
![]() |
Precedené s prevareným octom a vodou... |
![]() |
Voda, cukor (dala som len 0,5 kg lebo doma som viac nemala,ale vôbec to nevadí...nie sú akurát až také sladké), škorica, klinčeky... |
![]() |
Začínam variť... |
![]() |
Uvarené...tentokrát som ich varila presne od položenia hrnca na sporák 6,5 minúty...a zdalo sa mi to tak akurát dosť...možno preto, že som ich už mala doma dva dni a boli trošku zmäknuté...čas varenia nechám na vás...len nech to prejde varom a chute s spoja... |
![]() |
Z jednej dávky asi 4x 3dcl fľašky... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Edyta T. (Edyta) ID 38713, mimibazar.sk/edyta (3.9.2014, 22:06) |
Prave som urobila, este je to tekute, uvidime zajtra. Ale ribezle maju velmi tvrde kostky, nie je to tym ze boli velmi prezrete ked som ich zberala? Daktore uz boli ususene na stopke. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubka K. (lubka04) ID 193359 (19.7.2013, 16:13) |
Robila som včera, ale preveľmi sladké to je na mňa, až z toho škriabe v krku. Keď tak nabudúce, určite menej cukru... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (22.12.2013, 16:38) |
Uznávam je to sladšie, ale treba papať s maskom chuťe sa spoja a je to eňo ňuňo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna K. (anicka8030) ID 98458 (30.6.2013, 14:34) |
Prosím neviete mi poradiť ? ... robila som tento receptík už druhý rok. Raz sa mi urobilo to super želé a na druhý rok, mi to vôbec nezhustlo.Bolo to riedke. Chutí to super, ale ako dosiahnúť tú hustotu ? Myslím si, že buď majú byť také akurát, kyslejšie, alebo celkom prezreté, či ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia B. (Pata1) ID 49979 (1.10.2013, 10:12) |
ríbezle a obsahujú pektín, černice nie...ak je oveľa viac ríbezlí tak sa z toho urobí želé pektín je prírodné "želírovadlo" |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna K. (anicka8030) ID 98458 (1.7.2013, 22:28) |
nevie nikto poradiť ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (15.7.2013, 8:47) |
Neviem poradiť, aj mne sa niekedy urobí želé a niekedy nie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.1.2013, 20:34) |
Už len aby bolo leto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (30.1.2013, 10:43) |
Tak, tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.12.2012, 17:23) |
Ako to, že som tu tento recept ešte nevidela? Vyzerá to byť super No dúfam, že to tu zas v lete nájdem keď bude čas ríbezlí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (2.1.2013, 18:28) |
No neviem, neviem, ale určite nájdeš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (28.12.2012, 16:36) |
presne tak ich robievam... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (9.7.2012, 13:49) |
tak toto poznam a som zavislak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viola D. (violka60) ID 124062 (9.7.2012, 13:18) |
Ja to mám aj po týždni riedke ako kompót , čo s tým??? Všetko som presne dodržala , ale chutí to neskutočne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (28.12.2012, 16:22) |
Viac cukru?neviem, ale na tom nezalezi ta chut je aj tak bozska  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (21.6.2012, 12:57) |
výborné, práve som ich dovarila. a nestrerilizujem, dala som do nich počas varenia 2PL rumu..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (22.6.2012, 10:03) |
ďakujem a som rada, že vám chutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (28.7.2011, 10:45) |
Robila som, recept je vynikajúci, a tým veľmi pekne ďakujem Danke, že ho do MMB nahodila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (28.7.2011, 15:40) |
Som veľmi rada, že aj vám chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (25.7.2011, 13:15) |
Ja som robila ríbezle podľa tohto receptu a hneď aj porozdávala na "koštovku" Ríbezle nie sú absolútne rozvarené, keď som ich nalievala do pohárikov bolo dosť šťavy a teraz sa urobilo také želé. Vyzerá to úplne super. Už len urobiť nejaké to mäsko a skúsiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (28.7.2011, 15:39) |
Júúúj som rada, že sa vydarili a dúfam, že budú chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.7.2011, 9:01) |
očistené, idem skúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana C. (atreyu) ID 28109 (5.7.2011, 11:37) |
Baby tak som to pre vás stopla a dnes som ich varila presne 6,5 minúty od pooženia na sporák...možno pre to, že mi už doma stáli dva dni a boli zmäknuté, ale zdalo sa mi to akurát dosť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (30.6.2011, 17:08) |
Danka, ďakujem za recept Výskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana C. (atreyu) ID 28109 (30.6.2011, 16:25) |
Kočky babka ma v originálnom recepte 10 minút a ja neviem ešte som ten čas nestopovala ja si myslím,že samy uvidíte kedy ich vybrať,hlavne ochutnávať ...a sú to ríbezle v takej hustejšej omáčke,babke sa niekedy zrobí až taká akokeby želatína...skúste najprv z malej dávky a uvidíte...keď dozrejú stopnem čas varenia a napíšem ho... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (29.6.2011, 7:46) |
Ja robievam podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1796 a sú . Určite aj tento recept je výborný, len by som varila max. 10 min.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dana C. (atreyu) ID 28109 (1.7.2011, 9:21) |
Toho roku vyskúšam z malej dávky aj tento ale na ten n áš nedám dopustiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela P. (Sely5) ID 40357 (29.6.2011, 7:36) |
Ahoj, mňa tiež zaujíma, či sa nerozvaria a či tých 150 ml vody na 1 kg ríbezlí nie je málo? Dík. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Blanka Š. (Blankaj) ID 2418, mimibazar.sk/blankaj (28.6.2011, 18:37) |
Danka, prosím ťa a za tých 15 minút sa nerozvaria ? Či to má byť na spôsob takej omáčky?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |