Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Jahodový džem
[ recept č. 5672 zo dňa 8.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
jahody, kryštálový cukor, želírovací prípravok
POSTUP PRÍPRAVY
nuž, toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamičky alebo babičky......tento recept pridávam hlavne kvôli mojej sesterničke, pretože má dve malé deti a nestíha stáť hodiny pri šporáku a hlavne ho ešte nikdy nerobila a bojí sa želírovača, ale pektín(ktorý spôsobuje želírovanie) je prírodný produkt, nachádza sa napr.v jablkách..........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....jahody sa dosť kazia, takže ja si iný ani netrúfam zatiaľ robiť...možno časom.....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Jahody odstopkujem, umyjem a odvazim. Potom ich dam do hrnca a zasypem kr.cukrom, na 1kg jahod dam pol kg cukru a necham stat do druheho dna (ale to kludne mozte vynechat a varit dzem hned) ..........a bacha aby nikto nad tym nejedol, popripade neslintal, tak to radsej prikry cistou utierkou............ Medzitym jahody premiesam a tesne pred varenim ich popucim rukou, nemixujem, nech su tam aj vacsie kusky jahod. |
![]() |
Pridam zalirovaci prostriedok a dam varit. Pouzivam bud tento dzemfix, alebo gelfix a este som nasla dalsi od firmy HAAS quittin najradsej mam pomer 2:1 a aj tak skusam na tanierik ako je husty |
![]() |
...na kazdom je navod na pouzitie:))) |
![]() |
pocas varenia odoberiem penu a hned za horuca plnim do cistych poharov, zavriem a otočím na päť minut hore dnom |
![]() |
tu je vysledok a ak nechcete mat zalepene pohariky pri plneni kuknite na moj recept na marhulovy dzem +zlepsovak |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Dušan K. (Dus35) ID 148625, mimibazar.sk/dus35 (20.7.2010, 21:34) |
Lucka, dnes som 1x varila marhuľový džem podľa tvojho receptu a super. Veľmi ďakujem !!!! Ešte musím nazbierať riadne poháriky na budúce džemovanie... všetko dobré Denisa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.7.2010, 16:17) |
Deniska, ďakujem, som rada že si spokojná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (Šemetík) ID 100053 (11.6.2009, 11:43) |
Prosím vás nevie niekto poradiť pri zaváraní jahôd? Aby neboli také v kope a veľmi mäkké. Dá sa tomu nejako zabrániť? Vopred ďakujem za radu. Jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
betka v. (betuska) ID 17025 (3.6.2009, 9:48) |
Lucinka vcera som robila 1x v zivote dzemik podla tvojho receptu, je dnes robim druhe kolo. aj moja babka dokonca zirala co u nej nie je zvykom ta ofrfle vsetko co sa da  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 12:53) |
Betka, no to už je čo povedať, keď aj babka zírala som veľmi rada, že sa darí Ďakujem a posielam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.5.2009, 21:33) |
Supeeeer to sa tešííím Vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana B. (tawa) ID 47716 (10.6.2008, 17:26) |
Dobry den.Chcem sa opytat ci sa na pripravu marmelady da pouzit aj mrazene ovocie. diky za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Milada M. (markosko) ID 31422 (15.6.2008, 20:41) |
Ja som to pred rokmi skúšala z mrazených jahôd a marmeláda bola fajn.Inak kečup varím jedine z mrazenych paradajok.Nikdy nemám čas robiť ho v čase sezóny paradajok a tak ich napracem do mrazáku a kečup robím trebárs aj po vianociach |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.6.2008, 20:31) |
ja si tiez myslim, ze to nemoze uskodit, kludne aj z mrazenych, asi pustia viac stavy, ale vsak to je len dobre, ja to preto nechavam odstat cez noc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (10.6.2008, 12:40) |
ahoj, dnes som robila dzemik, vyzera mnam, mnam , tak dufam ze taky aj zostane a nepokazi sa mi , vdaka za sikovny receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.6.2008, 17:14) |
Zuzi, zatial sa mi nepokazil ani jeden, ja takto robim aj marhulovy aj broskynovy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.6.2008, 17:18) |
Petra, rado sa stalo tak nech sa ti dari  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka N. (zelva) ID 963 (8.6.2008, 13:11) |
paráda, ďakujem za receptík a chcem sa opýtať, odkiaľ máš také krásne viečka na poháre? Také s obrázkami zháňam a neviem sa dopátrať kde by som ich mohla kúpiť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.6.2008, 16:15) |
mne ich zopár doniesla teta z Nemecka ale kúpila som také podobné aj v Lidli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
františek r. (trisestri) ID 30284 (8.6.2008, 10:03) |
je to poctiva klasika,kto by si trufol na menej klasicke doplnenie svojej komory v pripade ak mate vela jahod tak zopar tipov na jahodovy džem najdete aj tu,kedže toho roku chvalabohu uroda jahod je pekna http://mojerecepty.sk/marmelady.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.6.2008, 10:12) |
jeeee parada, dik za link, to sa mi veeeelmi hodí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |